Op zoek naar een bureau voor dat echt goed is in WordPress maatwerk? Zoek niet verder: Simplefly heeft ruim 8 jaar ervaring met het realiseren van maatwerk in WordPress.

WordPress is al vele jaren met afstand het meest populaire CMS ter wereld. Het systeem is beroemd vanwege het feit dat met behulp van thema’s en plugins snel een site gebouwd kan worden. Wat minder bekend is, is dat het inmiddels uitgegroeid is tot een volwaardig CMS dat zich ook goed leent voor maatwerk. Als ervaren WordPress specialist helpt Simplefly gerenommeerde partijen met WordPress maatwerk.

Wat is WordPress maatwerk?

Maatwerk is in alle variaties mogelijk, maar het gaat in de regel om:

  • WordPress thema op maat;
  • WordPress plugin op maat;
  • Koppeling tussen WordPress en andere systemen en/of platformen.

WordPress thema op maat

Alle websites die wij in WordPress bouwen (en ontwerpen) worden als WordPress thema op maat gerealiseerd. We bouwen altijd voort op een door ons zelf ontwikkelde basis, waarbinnen optimaal aandacht besteed is aan performance en veiligheid. Door een thema op maat te bouwen kunnen we websites gemakkelijk doorontwikkelen en aanpassen. Ook hebben we maximale vrijheid op het gebied van design en UX. Ook is deze werkwijze geschikt voor wat grotere websites met veel bezoekers en specifieke maatwerkfunctionaliteiten, zoals bijvoorbeeld tools en API-koppelingen.

WordPress plugin op maat

Waar mogelijk werken wij met bestaande plugins. Goede voorbeelden hiervan zijn Yoast SEO en Gravity Forms. Echter bieden bestaande plugins vaak ook beperkingen. Zo worden ze soms naar verloop van tijd niet meer bijgewerkt, wat veiligheidsrisico’s oplevert. Ook is een bestaande plugin meestal niet uit te bouwen en is maatwerk dus niet mogelijk. Het kan overigens ook zo zijn dat een bestaande plugin teveel functionaliteit bevat en dus te ‘zwaar’ is. Door WordPress maatwerk te verzorge kunnen we functionaliteiten zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken, zowel voor de bezoeker als de websitebeheerder.

Koppelingen met externe systemen

WordPress kan door haar ingebouwde API goed communiceren met andere software applicaties. Wij hebben afgelopen jaren koppelingen gebouwd met diverse systemen: van CRM software en ERP applicaties met producten tot ledenadministratiesystemen en HR-pakketten. Dergelijke koppelingen zijn vaak arbeidsintensief maar zorgen vaak voor aanzienlijke besparing door het automatiseren van processen; bijvoorbeeld het toevoegen van producten of het aanpassen van ledengegevens.

Meer weten?

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden en kosten van WordPress maatwerk.