Na het maken van een ontwerp volgt de realisatie (de 'bouw') van de applicatie of website. Maar hoe pak je dit op een goede manier aan?

Als je langdurig van je website wilt genieten, is het verstandig om naast over interactieontwerp en webdesign ook goed na te denken over de techniek. In webdevelopment zijn de mogelijkheden enorm: verschillende programmeertalen, frameworks en CMS’en. Maar: wat is het meest passend voor jouw project en hoe laat je je website of appllicatie naadloos aansluiten op andere software? We helpen je graag meer inzicht te krijgen en te beoordelen of Simplefly voor jou de juiste partner is in webdevelopment.

Maatwerk of CMS?

Allereerst heb je de keuze tussen maatwerk of het gebruiken van een CMS (Content Management System). Voor de meeste sites – ook grote – volstaat over het algemeen een bestaand CMS. Binnen de meeste CMS’en is extra maatwerk tegenwoordig relatief eenvoudig te realiseren. Bij webontwikkeling kun je kiezen tussen het gebruik van closed source software of open source software.

Wij kiezen voor open source!

In de meeste gevallen kiezen wij voor open source software voor het bouwen van websites en webapplicaties. De voordelen van open source:

 • Het wordt breed toegepast, je hebt daardoor de mogelijkheid later over te stappen naar een andere dienstverlener (geen lock-in);
 • Geen licentiekosten, open source software is over het algemeen gratis;
 • Voor veelgebruikte open source software geldt dat er een grote gebruikerscommunity is om kennis te delen of elkaars maatwerk te gebruiken;
 • Doordat meerdere programmeurs op een gestructureerde manier aan de software werkt, komt dit de kwaliteit ten goede.

Welke techniek wij gebruiken

De belangrijkste tools die wij bij webdevelopment gebruiken:

 • Webprojecten: PHP, aangevuld door HTML, CSS en Javascript;
 • Mobiele apps: ObjectiveC (iOS) en Java (Android);
 • ReactJS, Bootstrap en Foundation als frameworks voor de front-end;
 • SOAP, RESTful, JSON bij koppeling en dataimports;
 • Versiebeheer met behulp van  Git;
 • Symfony Framework voor maatwerkapplicaties
 • Als CMS’en gebruiken we WordPress en Kunstmaan

Security en performance

Veiligheid en performance zijn voor ons altijd prioriteiten. Hoeveel aandacht we hier aan besteden en voor welke technieken we kiezen hangt af van de situatie. Daarom hebben we twee smaken in CMS (WordPress en Kunstmaan) en variëren we met bovenstaande technieken. Ook van belang: we werken met hostingpartners die dit ook heel belangrijk vinden en hiervoor een bewezen aanpak hebben. Daarnaast is het cruciaal dat programmeurs code schrijven die efficiënt en veilig is.

Veilig en efficiënt programmeren

Simplefly hanteert codestandaarden, als basis voor veilige en snelle software. Codestandaarden zorgen er ook voor dat werk overdraagbaar is. Dit document is op verzoek in te zien voor (potentiële) opdrachtgevers en bevat richtlijnen voor zaken als beveiliging, beschikbaarheid, schaalbaarheid. Ook bevat dit document een checklist die onze programmeurs volgen.

Ook onderdeel van veilig en efficiënt programmeren is dat programmeurs elkaars werk controleren. Dat doen we met behulp van code reviews. Wanneer bepaalde zaken extra aandacht nodig hebben (bijv. wanneer het privacygevoelige medische data betreft), dan maken we in een project extra afspraken.

En nu?

We kunnen niet in één pagina alles uit de doeken doen. We denken daarom graag een keer vrijblijvend met je mee over de mogelijkheden. Je mag van ons verwachten dat we er open en transparant over zijn of wij een passende partner zijn! Neem dus direct contact met ons op.

vraag een offerte aan