Een doordacht interface design voor je applicatie(s)? Welk ontwerp we ook maken; de gebruiker staat voorop.

User interface design gaat weer een stap verder dan webdesign. Door jaren ervaring in het ontwerpen van interfaces van software applicaties (online en offline), kun je met een gerust hart bij ons terecht.

Interface design: complexe materie

User interface design (UI design; zeer dicht verwant aan user experience design of UX design); een duur woord, maar zeker niet onterecht. Het ontwerpen van applicaties is een puur specialisme, omdat de gebruiker centraal staat. Gedegen kennis van usabilityprincipes, accessibility en gebruikersonderzoek zijn daarbij van cruciaal belang. Onze interactieontwerpers, user interface designers en usabilityspecialisten slaan in deze vaak complexe trajecten de handen ineen.

Onze aanpak

Met het voorgaande in gedachte spreekt het voor zich dat we zorgvuldig te werk gaan. Onze werkwijze is iteratief, dat wil zeggen dat we het project in delen op splitsen, met daarbij behorende tussentijdse overleg- en beslismomenten.

Globaal ziet een UI-designtraject er als volgt uit:

  1. Eisen en wensen bepalen, in projectteam met zowel medewerkers van Simplefly als de klant
  2. In kaart brengen doelgroep (o.a. gebruikersonderzoek, formuleren persona’s)
  3. Uitwerken van stroomschema’s en workflows
  4. Het opstellen van een interactieontwerp in schermen (user interface design)
  5. Design van schermen en elementen uitwerken
  6. Implementatie in applicatie (bouw)
  7. Testen door middel van gebruikersonderzoek (usability, en evt. eye-tracking)
  8. Optimalisatie / aanpassingen doorvoeren

Voor nieuwe en bestaande applicaties

Of je nu een nieuwe of bestaande applicatie hebt, wij kunnen je van dienst zijn met user interface design. Vaak groeien applicaties door, zonder echt rekening te houden met gebruikers. Is dat bij jou het geval? Ga dan zeker eens met ons in gesprek! Ook wanneer je start met de ontwikkeling van een applicatie laat je een kans liggen wanneer je niet eerst aan de slag gaat met een user interface designer.

Interesse in onze diensten op het gebied van user interface design en user experience? Bel ons (030-7009717) of stuur een bericht.