Wil je webapplicatie laten maken? Voor gerenommeerde organisaties ontwikkelen we stabiele, veilige webapplicaties. Daarbij staat gebruiksvriendelijkheid altijd centraal.

Het ontwikkelen van een webapplicatie is een delicaat proces, niet in de minste plaats omdat het grotendeels maatwerk betreft. Het feit dat veel softwareprojecten mislukken of enorm in de papieren lopen, onderstreept dit. Een combinatie van het gebruik van de juiste aanpak en inzet van de juiste mensen zorgt ervoor dat jouw maatwerkapplicatie bij Simplefly in veilige handen is.

Communicatie en verwachtingen

Om een goed proces te garanderen besteden we veel aandacht aan het voortraject. Daarbij zijn heldere communicatie en duidelijke verwachtingen cruciaal. Ondanks het feit dat wij bij het ontwikkelen van de applicatie het leeuwendeel van het werk op ons nemen, doen we het project samen. Dit betekent dat we gezamenlijk de definitieve scope bepalen en helderde afspraken maken over meerwerk. Ons proces is zo transparant mogelijk, zodat u altijd inzicht hebt in de voortgang. Dit is dan ook de reden dat wij het liefst agile werken.

Onze werkwijze

Waar veel applicatieontwikkelaars pure technici zijn, is ons team veelzijdiger. Naast technische specialisten haken vanuit Simplefly interactieontwerpers, strategen, systeemarchitecten en online marketeers aan. Zo krijgen alle aspecten van het project de aandacht die ze verdienen.

Het ontwikkelen van een applicatie is altijd een iteratief traject, waarbij we intensief samenwerken. Indien passend werken we aan de hand van een specifieke projectaanpak, zoals SCRUM. Ook onze algemene aanpak van projecten is binnen applicatieontwikkeling relevant.

In lijn met uw organisatiedoelstellingen

Simplefly besteedt veel aandacht aan het strategische aspect: realiseren we een applicatie die in lijn is met uw organisatiedoelstellingen? Al in de beginfase organiseren we daarom een strategische canvassessie. We helpen u uw doelstelling scherp te krijgen en vertalen deze naar bijpassende functionaliteiten. Uitgangspunt is het realiseren van een minimum loveable product, dat precies doet wat het moet doen. Zo elimineren we onnodige functionaliteiten en kunnen we sneller live.

Het ontwikkeltraject van de webapplicatie

In elk geval de onderstaande fases moeten binnen het traject doorlopen worden (bij SCRUM is dit cyclisch):

  • Conceptontwikkeling: brainstorm, briefing, debriefing
  • Interactieontwerp: ontwerp van flows en wireframes door een gespecialiseerde interactieontwerper
  • Webdesign: op basis van het interactieontwerp wordt een ontwerp gemaakt
  • Realisatie: indien nodig bestaat dit proces uit kleinere delen
  • Oplevering in testomgeving: nadat de applicatie uitvoerig getest is, leveren we de site op in testomgeving. Hier kan de applicatie gevuld en getest worden.
  • Live zetten: na de acceptatietest van klantzijde zetten we de site live. Na livegang houden we de testomgeving aan voor toekomstige releases.

Grondig testproces

Omdat een stabiele, veilige applicatie de basis is onder de dienst en/of verdienmodel, wordt de applicatie tijdens ontwikkeling uitvoerig door ons getest. Het testen doen we met automatische unittesten aangevuld door gespecialiseerde softwaretesters. Ook bewaakt een projectmanager de kwaliteit doorlopend. Alleen op deze manier kunnen we een duurzame webapplicatie ontwikkelen.

Maatwerk vs. open source

Afhankelijk van het traject maken we samen de keuze voor maatwerkontwikkeling of ontwikkeling op basis van een bestaand, open source CMS. Ook bij de keuze voor maatwerk hoeven we niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden; we maken daarbij veelal gebruik van het Symfony framework en moderne technieken als React JS, die een stevige basis onder de maatwerkapplicatie leggen.

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

Omdat we van grote projecten houden en conceptdenkers zijn, gaan we graag met u in gesprek over de ontwikkeling van uw webapplicatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

vraag een offerte aan