Hogere posities? Meer bezoek? Betere conversie van zoekverkeer? Kortom: meer en gerichtere bezoekers op je website?

Met zoekmachineoptimalisatie (ook wel SEO genoemd) werk je aan antwoorden op deze vragen. Schakel Simplefly in voor een duurzame, gerichte, maar ook transparante aanpak.

Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie?

Een technisch goede website met relevante content en voldoende inkomende links zorgt voor een goede vindbaarheid en daarmee voor meer bezoekers op een website. Zoekmachineoptimalisatie vindt plaats in een aantal essentiële stappen:

  • Zoekwoorden selecteren: het kiezen van relevante zoekwoorden om voor te optimaliseren;
  • Techniek en structuur verbeteren: het controleren (en vaak corrigeren) van websitecode en websitestructuur;
  • Content optimaliseren: het verbeteren van teksten, afbeeldingen, video’s en alle andere content;
  • Linkbuilding: het verkrijgen van links naar een website voor een hogere linkpopulariteit dan concurrenten.

Naast de praktische kant van zoekmachineoptimalisatie, is de organisatorische kant van belang. Met de juiste kennis kunnen copywriters en marketing-/communicatiespecialisten voortdurend rekening houden met de belangrijkste voorwaarden voor een goede vindbaarheid. SEO is zeker géén one-trick-pony!

Integratie met social media en adverteren

Wij vinden dat bij zoekmachineoptimalisatie social media een vaste plaats horen te hebben. Het goed inzetten van blogposts en nieuws, Twitter, Facebook, en LinkedIn levert uit zichzelf vaak al meer betrokkenheid en grote stijgingen van websiteverkeer op, maar zorgt bovendien voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Daarnaast zetten we eventueel Google AdWords in om op korte termijn resultaat te halen en relevante kennis op te bouwen voor duurzame zoekmachineoptimalisatie.

Wat we voor jou kunnen betekenen…

Simplefly helpt je graag met het verkrijgen van hoge posities en meer resultaat via zoekmachines. Wat we samen met en voor je doen:

  • SEO Strategie: het ontwikkelen van een duurzame strategie voor zoekmachineoptimalisatie;
  • SEO Advies: het schrijven van een SEO-adviesrapport voor content, techniek en links;
  • SEO workshops: het trainen van medewerkers voor het creëren van zoekmachinevriendelijke content;
  • SEO Monitoring: we houden de positie van zoekwoorden in de gaten en sturen desgewenst periodieke rapportages met maatwerk advies. We maken hiervoor gebruik van de beste SEO tools;
  • Conversieoptimalisatie: van het websiteverkeer testen we of de pagina waar mensen op terecht komen vanuit een zoekmachine verbeterd kan worden (A/B of multivariate testing).

Wil je een specialist van Simplefly inhuren voor zoekmachineoptimalisatie? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.